پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 304323
۱۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۳

نشست علمی «چالش­های امنیت ملی در افغانستان»، امروز به همت مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) در مسجد این مجتمع در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، نماینده پارلمان افغانستان،در این نشست با اشاره به وضعیت حساس امنیت در این کشور، اظهار کرد: نبود رسانه شیعی فراگیر در افغانستان یکی از دغدغه­های مهم افغانستان به شمار می­رود.

حجت‌الاسلام ناصری افزود: امکانات کنونی که در اختیار علمای شیعی افغانستان است، جوابگوی نیاز مردم این کشور نیست، هرچند که روحانیون این کشور با دغدغه دینی خود به خوبی از عهده تبلیغ دین  در مناطق محروم این کشور برمی­آیند.

نماینده پارلمان افغانستان با ابراز این که ساختار کشورها در روابط منطقه­ای و بین­المللی دارای اهمیت بسیاری است، بیان کرد: متاسفانه مسئولان حکومتی در افغانستان به ملت­سازی فکر نمی­کنند و تنها به فکر تقسیم حکومت بر مبنای قومیت و مذهب هستند.

حجت­الاسلام ناصری، با اشاره به نظام ساختاری این کشور، یادآور نمود: با وجود آن که نظام ساختاری افغانستان متمرکز است، اما در انتخابات حساس کشور، از کارت­های شناسایی جعلی استفاده می­شود.

وی خاطرنشان کرد: طبق آمار، دوازده میلیون نفر واجد شرایط رأی دادن در افغانستان وجود دارند، اما در هر انتخابات مشاهده می­کنیم که هجده میلیون رأی به صندوق می­ریزند که به یقین باعث تغییر نتایج نیز می­گردد.

نماینده پارلمان افغانستان با بیان این که تنها ساختاری که روحانیت در آن شرکت دارند، حوزه فرهنگی بود، اما اکنون در حال تغییر این ساختار در افغانستان نیز هستند، اذعان نمود: گزارش­ها و آمارهایی که اکنون به صورت رسمی در افغانستان ارائه می­گردد، به یقین آماری مخدوش و مبهم هستند و نمی­توان به آن اعتماد نمود.

*تلاش برای اختلافات مذهبی در افغانستان

در ادامه این نشست دکتر مهدی ترابی، با اشاره به هویت استراتیژیک افغانستان، با ابراز این که تنها ضعف استراتژیک این کشور نبود ساحل و دسترسی به آب­های بین­المللی است، یادآور نمود: وجود خاک حاصل­خیز کشاورزی و منابع غنی انرژی در این کشور، همواره قدرت­های تاریخ­ را مشتاق به تسلط به این کشور کرده است.

وی،با اشاره به راهبرد کنونی دولت­های غربی در افغانستان، خاطرنشان کرد: قدرت­های کنونی در افغانستان ، همواره تلاش می­کنند تا آتش اختلافات مذهبی در این کشور را بیافزایند تا مانع وحدت بین مردم شوند و قوت تسلط خود در افغانستان را بیفزایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha